Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Educație muzeală

Descoperă trecutul istoric într-un mod captivant prin intermediul atelierelor educative și de creație organizate de Muzeul Național de Istorie a României!

OFERTĂ EDUCATIVĂ

 

Atelierele noastre sunt concepute cu scopul de a-i aduce pe copii în contact cu patrimoniul muzeal, fiind o modalitate originală de a dobândi cunoștințe despre istorie și de cultură generală, de a le dezvolta imaginația și creativitatea.

Educatorii muzeali împreună cu desenatorii artistici îi vor ghida pe copii în incursiunea în trecut, prin intermediul informațiilor de specialitate captivante și al activităților de creație, oferindu-le ocazia de a trăi o experiență memorabilă.

Atelierele se desfășoară, la cerere, de miercuri până vineri, iar înscrierile se fac telefonic la numărul 021 313 19 25 sau prin e-mail la adresa pr.mnir@gmail.com (Secția Relații Publice și Marketing Cultural – Compartimentul Educație Muzeală), cu cel puțin trei zile înainte de data la care se solicită organizarea acestora.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activității este recomandat ca numărul de participanţi să fie cuprins între 10 (minimum) şi 30 (maximum).

Pentru a afla detalii despre fiecare atelier, te invităm să accesezi pagina dedicată.

Alege unul dintre atelierele educative ale muzeului!

LECȚII ONLINE

Atelierul micilor istorici își propune să aducă în fața publicului tânăr povești din domeniul istoriei și al patrimoniului muzeal prin intermediul unui protagonist cu o vârstă apropiată de cea a publicului țintă. Alexandru Scorțar, cel mai tânăr voluntar al Muzeului Național de Istorie a României, pasionat de istorie, prezintă cu entuziasm, în cadrul filmulețelor, atât subiecte din istoria spațiului românesc, dar și tematici de istorie universală. Publicul poate descoperi atât povești inedite, cat și obiecte din patrimoniul muzeal. Marele puzzle al istoriei continuă să fie completat cu numeroase piese care vor lărgi universul imaginației micilor istorici.

“Bună ziua,

Eu sunt Alexandru, gazda Atelierului Micilor Istorici. Pe mine mă pasionează istoria de când aveam 7 ani, deoarece mi se pare fascinant să descopăr secretele trecutului. Totul a început de la o enciclopedie și a progresat prin descoperirea Muzeului Național de Istorie al României. Acolo am participat la atelierele muzeului, iar apoi MNIR a devenit muzeul meu preferat.

În 2020, la vârsta de 9 ani, am fost invitat să fiu gazda Atelierului micilor istorici, iar de atunci am colaborat cu domnișoara Cristina Barbu și echipa de la Muzeul Național de Istorie pentru a realiza atelierele. În acest timp am avut experiențe minunate la muzeu, în același timp aflând și împărtășind informații foarte interesante despre subiecte fascinante.

Vă așteptăm la muzeu și vă invităm să vizionați atelierul,

Alexandru Scorțar

ATELIERE ONLINE

Atelierul Micilor Istorici

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.