Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Descoperă comoara!

Atelier de tip treasure hunt în expoziția Copia Columnei lui Traian

Vă invităm să porniți în căutarea comorii ascunse a regelui Decebal!

Prin intermediul acestei activități vom păși pe urmele strămoșilor noștri, dacii și romanii pătrunzând în universul fascinant al acestora, aflând modul în care au trăit și provocările cu care s-au confruntat, în mod special, cele două războaie purtate.

  • Durata: 90 de minute
  • Vârsta recomandată: 8-12 ani
  • Complexitate atelier : mare
  • Pret: 20 lei

În prima parte a atelierului vom vizita expoziția permanentă Copia Columnei lui Traian, încercând prin intermediul ghidajului, să descifrăm tainele acestui monument impresionant. Vom vorbi despre războaiele daco-romane, prezentând cele mai importante momente ale confruntărilor.

Cea de-a doua parte a atelierului se va desfășura sub forma unei activități de tip treasure hunt, care le va stimula copiilor spiritul de observație și abilitatea de a îndeplini o sarcină într-o perioadă limitată de timp.

Pentru realizarea acestei misiuni, participanții vor primi fișe de lucru care conțin întrebări la care vor oferi răspunsuri pe măsură ce povestea li se dezvăluie. Copiii vor porni, în calitate de mici detectivi, în propria aventură. Cu ajutorul unei hărți secrete, aceștia vor descifra însemnele Columnei lui Traian pentru a descoperi comoara regelui Decebal. La finalul atelierului, copiii vor primi diplome de participare.

Pe parcursul acestei aventuri, participanții vor fi implicați activ, vor învăța prin experimentare și își vor dezvolta creativitatea și imaginația.

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.