Skip to main content
Evenimente

Târgul Etno-Rustica, 26-29 mai 2011

By No Comments2 min read

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte în perioada 26-29 mai 2011, Târgul Etno-Rustica – expozitie de promovare a potentialului turistic din Romania, prin importantele sale componente: turismul rural, agroturismul ,turismul cultural si creatia artistica a folclorului autentic.

 

Ca si la editiile precedente, expozitia va avea in prim plan prezentarea ofertelor turistice ale pensiunilor din cele mai pitoresti zone din tara, (Nordul Moldovei, Transilvania, Delta Dunarii, Maramures, Oltenia, s.a.). Vor mai fi prezente asocitaii de turism, patronate, cosilii judetene si primarii.

Deosebit succes vor avea si mesterii artizani care, in standurile cu vanzare, vor oferi marelui public vizitator, creatiile aptitudinilor lor artistice. Vizitatorii vor putea achizitiona la preturi de expozitie vase din renumita ceramica de Horezu, jucarii ecologice, obiecte de artizanat etc si vor putea participa la degustari de prduse gastronomice ecologice.Anul 2011 a fost declarat de UNESCO „Anul aliantei intre culturi” ceea ce prilejuieste prezenta minoritatilor nationale din Romania, cu sprijinul Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei. Acestea isi vor etala specificitatea etnica prin cultura, traditii, obiceiuri si arta populara.

Vom asista la evolutia artistica a unor renumite ansambluri de cantece si dansuri grecesti, evreiesti, ucrainiene, maghiare si germane. Vor evolua de asemenea formatii de dansuri romanesti din orasele Medias si Bran si, spre incantarea vizitatorilor vor avea loc prezentari de costume populare si degustari de savuroase produse gastronomice specifice comunitatilor etnice din Romania.

La atractia expozitiei vor mai contribui: concursuri si tombole cu premii.

Sustinut pe toate canalele media (audio, video si presa scrisa), suntem siguri ca editia a V-a a evenimentului va suscita interesul publicului vizitator de toate categoriile si varstele precum si a reprezentantilor corpului diplomatic, categorie care va fi invitata in mod special la ETNO RUSTICA.

Program de vizitare : 

26 mai 2011 orele : 15°° – 19°° 

27, 28 mai 2011 orele : 11°° – 19°° 

29 mai 2011 orele : 11°° – 16°° 

 

INTRAREA LIBERA ! 

 

LA ETNO-RUSTICA, ROMANIA ISI ETALEAZA GENEROZITATEA 

TURISTICA, ETNICA SI ETNOGRAFICA!

 

Leave a Reply