Ateliere pedagogice, expoziţii şi alte evenimente în luna aprilie

De 24/03/2011februarie 18th, 2015Anunturi

Muzeul Naţional de Istorie a României continuă în luna aprilie, seria de activităţi educative iniţiate în luna martie, urmând a fi organizate următoarele ateliere: 

• Micii orfevrieri, atelier de realizare a unor replici după obiectele istorice de podoabă din expoziţia Tezaur Istoric

 

Atelierul se va desfăşura în zilele de 1 aprilie (20 de locuri-ocupat) şi 14 aprilie (20 de locuri – ocupat). Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, prin Secţia de Educaţie, Relaţii Publice, Marketing şi Organizare Expoziţii, la tel. 021 – 315.82.07/int. 1008, 1015 sau prin e-mail (de preferat) pr.mnir@gmail.com. Tariful de participare este diferenţiat, respectiv de 7 sau 15 lei/persoană (vezi mai jos secţiunea obervaţii). PUBLIC-ŢINTĂ: elevi din ciclul primar şi gimnaziu (clasele III–VI); maxim 20 de participanţi per atelier. 

 

• Femei remarcabile ale istoriei universale, atelier pedagogic de istorie în care sunt prezentate vieţile şi faptele unor personaje feminine remarcabile din istoria universală. 

Atelierul se va desfăşura în zilele de 7 aprilie (25 de locuri – liber) şi 13 aprilie (25 de locuri – liber). Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, prin Secţia de Educaţie, Relaţii Publice, Marketing şi Organizare Expoziţii, la tel. 021 – 315.82.07/int. 1008, 1015 sau prin e-mail (de preferat) pr.mnir@gmail.com. Tariful de participare este de 5 lei/persoană. PUBLIC-ŢINTĂ: elevi de gimnaziu (clasele IV–VI); maxim 25 de participanţi per atelier.

Observaţii: 

Datele atelierelor sunt fixe şi stabilite în prealabil de MNIR, însă ora de începere a atelierelor este flexibilă şi este stabilită de MNIR în colaborare cu Partenerul – Şcoala participantă şi profesorul însoţitor, cu condiţia ca activitatea să se desfăşoare în timpul zilelor lucrătoare ale săptămânii, în intervalul orar 10.00–15.00. 

Atelierul “Femei remarcabile ale istoriei universale” se va relua în luna mai, în două date diferite, acestea urmând să fie anunţate în timp util. 

Atelierul “Micii orfevrieri” se va relua în luna mai, în două date diferite, acestea urmând să fie anunţate în timp util. 

Tariful de participare pentru atelierul ‘Micii orfevrieri” este diferenţiat, după cum urmează: 7 lei (dacă elevii aduc materialele de lucru), respectiv 15 lei (dacă materialele de lucru sunt puse la dispoziţie de muzeu). 

 

De asemenea, Muzeul Naţional de Istorie a României va participa în perioada 11 – 15 aprilie, la programul “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, iniţiat de Zibo Bucuria Copiilor, în săptămâna respectivă având loc o serie de activităţi educative (vezi mai sus rubrica Ateliere educative) iar accesul în muzeu va fi gratuit în data de 15 aprilie

 

În acest moment, la Muzeul Naţional de Istorie a României sunt deschise expoziţiile permanente “Tezaur Istoric” şi „Lapidarium – Copia Columnei lui Traian” şi expoziţia temporară „Anii ‘70/’80 Tinereţea mea” care poate fi vizitată până în data de 19 iunie. 

 

În perioada 2 aprilie – 8 mai Muzeul Naţional de Istorie a României va găzdui expoziţia “Înţelege autismul prin fotografie” care face parte dintr-o campanie amplă iniţiată de Asociaţia AUTISM ROMÂNIA, privind informarea publicului larg despre cele mai frecvente manifestări ale persoanelor cu autism.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vara)

Casa de bilete se închide la 17.15

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România