„Berlin: două orașe, două regimuri politice, două muzee” – o nouă prelegere în cadrul seriei de conferințe publice ,,Historia Viva”

De 15/02/2019Evenimente

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) organizează, în cadrul seriei Historia Viva, o nouă conferință intitulată „Berlin: două orașe, două regimuri politice, două muzee, care va fi prezentată de dr. Eugen Paraschiv-Grigore, muzeograf în cadrul Secției Arheologie.

Evenimentul va avea loc joi, 21 februarie a.c., cu începere de la ora 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazu. Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Călătoria documentară efectuată la Berlin, în toamna anului 2018, de către autorul conferinței, a constituit și prilejul pentru vizitarea unor muzee renumite pentru turiști, anume DDR Museum (Muzeul RDG) și Topographie des Terror (Topografia terorii). Acestea constituie tema abordată în cadrul evenimentului, fiind prezentate într-o perspectivă comparativă, istoriile regimurilor nazist și comunist, experiențe totalitare care au marcat evoluția Germaniei, dar și a Europei pentru mai bine de jumătate de secol.

Demersului de față, axat pe cunoașterea și analizarea unor repere importante ale muzeografiei actuale, i se adaugă prezentările publice organizate anterior de Muzeul Național de Istorie a României, o instituție culturală care se află de peste 15 ani într-un amplu proces de restaurare a sediului și refacere a expoziției de bază. Într-un asemenea context, documentarea și înțelegerea fenomenului muzeal contemporan din alte țări este o experiență necesară pentru punerea în operă a Noului MNIR.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00
(program de iarnă)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România