Heraldica pe înțelesul celor mici

În cadrul atelierului „Heraldica pe înțelesul celor mici” se urmărește prezentarea și însușirea unor concepte de bază privind studiul heraldicii.
În prima parte, copiii vor fi conduși în expoziția permanentă „Tezaurul Istoric” unde li se oferă pe scurt câteva repere cronologice și teoretice privind heraldica. Ulterior, sunt prezentate cele două armuri medievale plasate la intrarea în expoziția „Tezaurul Istoric”, realizându-se astfel o legătură între perioada menționată și studiul heraldicii. Pe parcursul prezentării, angajații MNIR din cadrul compartimentului Educație Muzeală și voluntarii MNIR vor purta replici de armuri medievale.

În a doua parte a atelierului, elevii se deplasează într-un spațiu special amenajat unde, cu ajutorul unei prezentări PowerPoint, vor fi descrise pe scurt principalele caracteristici, forme, preocupări, simboluri în heraldică. Ulterior, elevilor le vor fi prezentate o serie de obiecte specifice perioadei medievale: spadă, sabie, sabie de două mâini, bici de luptă, etc. Pe baza acestor informații, elevii realizează din carton colorat un simbol heraldic propriu.

Durata : 90 de minute
Vârsta : 9 -12 ani
Cost : 20 lei/persoana
Intrare tezaur