In memoriam Sorin Iftimi (1965-2021)

A plecat dintre noi istoricul, muzeograful, colegul, prietenul Sorin Iftimi. Au rămas lucrările sale valoroase, documentate și bine scrise, expozițiile și cataloagele expoziționale realizate și prețuirea întregii comunități muzeografice și academice românești.
E greu să vorbești de Sorin Iftimi la trecut, să te gândești că nu o să ți mai răspundă rapid, binevoitor și competent la emailuri sau la telefon, că nu o să-l mai întâlnești la simpozioane, că nu o să ne mai întâmpine zâmbitor atunci când ajugeam la Iași. Un bun prefesionist și un om minunat, care-i ajuta pe toți cei ce apelau la cunoștiințele sale: cercetători, muzeografi, doctoranzi sau studenți.
Sorin Iftimi a colaborat la expozițiile organizate de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Complexul Muzeal Național Moldova Iași, la cataloagele din colecțiile noastre. Muzeul nostru a apelat la expertizele heraldistului Sorin Iftimi de fiecare dată când aveam nevoie de o opinie competentă și de analogii cu alte piese aflate în patrimoniul național.
Rămas bun Sorin Iftimi și condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!

Colegii de la Muzeul Național de Istorie a României