Inaugurarea, în premieră în România, a unui sistem de ghidare pentru nevăzători la Muzeul Național de Istorie a României

De 22/03/2019Evenimente

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță inaugurarea, în premieră în România, a unui sistem de ghidare pentru nevăzători. Astfel, muzeul va fi accesibil și pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 1230 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Sistemul de ghidare pentru nevăzători este unul performant, dotat cu marcaje tactile inteligente, ce pot fi citite cu ajutorul unui baston special, care transmite poziția curentă la o aplicație pentru telefonul mobil. În funcție de poziția geografică înregistrată de sistemul GPS al telefonului, aplicația știe unde se află utilizatorul, astfel încât pot fi transmise mesajele de orientare și de informare preînregistrate. Traseul alcătuit este format din marcaje de ghidare, cu nervuri longitudinale care indică direcția de deplasare și din marcaje de avertizare care informează nevăzătorul cu privire la potențialele pericole și obstacole. Scopul acestui sistem este de a ajuta la orientare, în special în spațiile deschise. Marcajele tactile pot fi simțite cu bastonul, dar și cu piciorul.

Sistemul de ghidare tactilo-vizual a fost creat de Brother Intelleg Transilvania SRL astfel încât expozițiile și descrierile exponatelor MNIR să fie accesibile și persoanelor cu deficiențe de vedere.

Sistemul de ghidare pentru nevăzători a fost donat muzeului de către Lions Club Burebista – București, Lions Club for Family – Timișoara, Cluburile Lions ale Districtului 124 și firma Brother Intelleg Transilvania SRL.

ANUNŢ CONCURS
Următorul anunț

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vara)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România