Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a realizat împreună cu Institutul Cultural Român din New York un proiect deosebit, numit „Istoria României într-un obiect”.
Acesta constă într-o serie de expoziții online prin intermediul cărora vor fi evidențiate momente semnificative din trecutul României. În cadrul expozițiilor vor fi prezentate, săptămânal, artefacte cu o puternică valoare simbolică, aflate în patrimoniul #MNIR, care sintetizează un întreg context cultural, economic, tehnologic sau politic.

Proiectul nostru a debutat săptămâna trecută cu povestea Coroanei de oțel a Regilor României și va continua cu prezentarea statuetelor preistorice „Gânditorul și Femeie șezând”, a celebrelor brățări dacice din aur descoperite la Sarmizegetusa Regia, Ocaua lui Cuza, drapelul lupșenilor la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, fragmentele de rocă lunară dăruite de către președintele american Richard Nixon lui Nicolae Ceaușescu, precum și cu telefonul lui Petru Groza.

Astăzi, începând cu ora 21.00, pe pagina nostră de Facebook (https://www.facebook.com/MNIRpage/) , vă invităm să descoperiți detalii fascinante despre statuetele neolitice ˶Gânditorul și Femeie șezând˝ în compania colegei noastre, dr. Katia Moldoveanu.

Vă așteptăm cu drag!