Cu bucurie vă anunțăm că Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a obținut certificatul de calitate pentru programul „Corpul European de Solidaritate” (European Solidarity Corps) al Uniunii Europene ca organizație cu rolul de Management (Lead).

Pe lângă faptul că MNIR este singura instituție publică de cultură din România certificată să implementeze proiecte pe acest program, punctajul obținut ne onorează, fiind cel mai mare acordat unei organizații din țara noastră.

Această certificare va permite instituției noastre să implementeze proiecte de voluntariat în perioada 2022-2024, axate pe activități ce vor promova interculturalitatea, incluziunea și solidaritatea.

Voluntarii implicați (18-30 de ani), atât cetățeni/ rezidenți români, cât și din Uniunea Europeană (18-30 de ani), vor desfășura activități în echipe (patru sătămâni) și stagii de voluntariat individuale (de șase luni), în care își vor dezvolta competențele personale și profesionale, promovând patrimoniul cultural și activitățile MNIR.

 

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa la sediul Muzeului Național de Istorie a României din București, Calea Victoriei, nr. 12, la adresele de e-mail: cpp@mnir.ro și relatiipublice@mnir.ro sau la telefon 021 315 82 07 (Secretariat).

 

https://www.suntsolidar.eu/library/Corpul_European_de_Solidaritate/Certific%C4%83ri/Rezultate_selectie_certificare_ESC_5octombrie_2021_site.pdf

Leave a Reply