Ziua Porţilor Deschise la două din cele mai renumite şantiere arheologice din ţară

De 15/08/2007Anunturi

Şantierul arheologic Vităneşti „Măgurice”, jud. Teleorman 

Vineri, 17 august 2007, începând cu orele 10, pe şantierul arheologic Vităneşti „Măgurice”, jud. Teleorman, va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

Cu această ocazie, cei interesaţi pot urmări o zi din viaţa arheologilor, pot vedea unele din cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta, iar membrii colectivului de cercetare, format din specialişti de la Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Judeţean Teleorman, vor oferi informaţii legate de cercetările în desfăşurare. O premieră a campaniei 2007 este debutul lucrărilor de construcţie a viitoarei baze arheologice, beneficiind de suportul permanent al Primăriei comunei Vităneşti. 

Pe acest şantier cercetările se desfăşoara în cadrul proiectului „Începuturile civilizaţiei europene. Neo-eneoliticul la Dunărea de Jos”, al cărui obiectiv principal este cunoaşterea societăţii umane din sudul României între mileniile VI-IV i. Chr. Proiectul cuprinde mai multe situri arheologice din sudul României, iar la nivel instituţional reprezintă o colaborare dintre Muzeul Naţional de Istorie a României şi alte 5 muzee judeţene (Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Dunării de Jos – Călăraşi, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Romanatiului – Caracal). Coordonatorul proiectului este dr. Radian Andreescu, arheolog la Muzeul Naţional de Istorie a Romăniei. 

Şantierul arheologic Sultana „Malu-Roşu”, jud. Călăraşi 

Miercuri, 22 august 2007, începand cu orele 10, va avea loc Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana „Malu-Roşu”, jud. Călăraşi, ce face la rândul său parte din proiectul „Începuturile civilizaţiei europene. Neo-eneoliticul la Dunărea de Jos”. Spectaculosul sit arheologic, unde au fost scoase la lumină unele din cele mai fascinante obiecte de plastică antropomorfă din preistoria României (mileniul IV î. Chr.), nu a dezamagit nici anul acesta, aici fiind descoperită o locuinţă incendiată foarte bine conservată. Colectivul este format din specialişti de la Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Dunării de Jos – Călăraşi. 

În cadrul aceluiaşi proiect, în a doua jumătate a lunii august şi în septembrie vor începe şi cercetările din siturile de la Măgura „Buduiasca”, jud. Teleorman, Grădinile, jud. Olt şi Cotatcu, jud. Buzău. La Mălaieşti, jud. Prahova săpăturile s-au încheiat din luna iunie 2007. 

Vă aşteptăm cu drag! 

Persoană de contact, Katia Moldoveanu muzeograf, mobil 0723651676.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vara)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România