Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Salut! Sunt Mircea, istoricul tău digital, și sunt aici pentru a răspunde întrebărilor tale generale legate de istoria țării noastre.

Atenție! Mircea este un experiment și trebuie tratat ca atare. Mircea NU este, în niciun caz, un instrument academic. Răspunsurile generate pot fi incomplete sau incorecte în anumite cazuri.

Cine este Mircea?

Mircea, un proiect al Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) pentru MNIR, este un asistent virtual care poate răspunde doar întrebărilor legate de istoria României. Mircea este construit pe platforma DRUID AI, cel mai important dezvoltator de soluții pentru AI conversațional din România. 

Ce poate face Mircea?

Mircea poate răspunde întrebărilor despre istoria României. În prezent, poate aborda doar aspecte generale, referitoare la momente cheie din istoria țării noastre, domnitori și personalități remarcabile. Viitorul aduce promisiunea unor noi subiecte care vor îmbogăți cunoștințele lui Mircea.

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.