Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

100 de ani de relații diplomatice Romania-Estonia

Start Date
13/09/2021

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) găzduiește expoziția „100 de ani de relații diplomatice România – Estonia”, începând cu data de 15 septembrie 2021

Expoziția, dedicată celebrării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Republica Estonia, va fi inaugurată luni, 13 septembrie, începând cu orele 16:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. La eveniment vor participa Excelența Sa, doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei la București, doamna Iulia-Raluca Matei, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Directorul General al Muzeului Național de Istorie a României, membri ai corpului diplomatic și alți oficiali ai statului român.

La 26 februarie 1921, acum o sută de ani, Regatul României a recunoscut de jure Republica Estonia. Acest act a pus bazele relațiilor diplomatice oficiale. Pe 20 august 1991, Estonia și-a recăpătat independența pe baza continuității juridice a Republicii Estonia, pe care România, de asemenea, a recunoscut-o în scurt timp, după cinci zile, pe 26 august 1991. Data de 13 septembrie 1991 marchează restabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Expoziția este organizată de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe din România și beneficiază de sprijinul următoarelor instituții: Arhiva Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Arhiva Națională a Estoniei, Ambasada Republicii Estonia la București, Ambasada României la Tallinn și Muzeul Național de Istorie a României. Proiectul expozițional conține 21 de roll-up-uri care marchează cele mai importante momente din istoria comună a celor două state. Acestea ilustrează, în mod deosebit, relațiile bilaterale dintre România și Estonia din ultimii 30 de ani, în special vizitele demnitarilor.

O expoziție asemănătoare va fi inaugurată la Muzeul Universității din Tartu de către Excelența Sa, domnul Călin Stoica, Ambasadorul României în Estonia.

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.