Ateliere educative și de creație

   Muzeul Național de Istorie a României desfășoară o serie de ateliere educative şi de creaţie care au loc la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. Atelierele se adresează copiilor (grupe diferite de vârstă) și au scopul de a valorifica bogatele colecții și expozițiile permanente ale muzeului – Tezaurul Istoric și Copia Columnei lui Traian.

   Durata activităților variază între 60 și 120 de minute. Fiecare atelier este structurat în două părți. Prima parte cuprinde vizitarea uneia din cele două expoziții permanente. Pe tot parcursul vizitei, participanții vor fi însoțiți de educatorul muzeal, dar și de animatori costumați, după caz, în legionari romani, nobili daci, cavaleri sau domnițe. A doua parte se va desfășura sub forma unui workshop, în cadrul căruia copiii vor reproduce obiecte de patrimoniu care se regăsesc în expozițiile muzeului.

   Îi invităm, așadar, pe micii vizitatori să descopere artefacte spectaculoase care au aparținut strămoșilor noștri, să afle povești despre fapte și evenimente istorice remarcabile prin joc și creativitate.

   Înscrierile se fac telefonic la numărul 021 313 19 25 sau prin e-mail la adresa pr.mnir@gmail.com (Compartimentul de Educație Muzeală, Marketing Cultural, Relații cu Publicul), cu cel puțin trei zile înainte de data la care va avea loc atelierul. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activității este necesar ca numărul de participanţi să fie cuprins între 10 (minimum) şi 25 (maximum).

   Atelierele, susținute de educatori muzeali și desenatori artistici, se desfășoară în cadrul unor parteneriate cu unitățile de învățământ sau la cerere, pentru grupuri organizate. Pentru cei care sunt interesați să participe dar nu fac parte dintr-un grup organizat există posibilitatea de a fi integrați într-un grup deja constituit.