Simpozion Archaeomet

De 01/05/2007Anunturi

In zilele de 4-6 mai 2007, se va desfăşura, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, primul Simpozion Internaţional Archaeomet („Ancient and Medieval monetary technologies and Metrology”), cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

 

La manifestare vor participa şi vor prezenta comunicări specialişti din Austria, Franţa, Republica Moldova, România, Rusia şi Ungaria. Simpozionul are drept scop să analizeze contribuţia metodelor atomice şi nucleare la determinarea compoziţiei metalelor artefactelor istorice. Cercetarea are dublul scop de a deconspira eventualele falsuri (inclusiv „falsurile istorice”, realizate cu multă vreme în urmă), şi de a preciza sursele de materie primă, inclusiv procesele de reciclare a metalului, cu consecinţe asupra înţelegerii economiei şi tehnologiilor vechi. 

Lucrările simpozionului se vor susţine în limba engleză. Intrarea specialiştilor şi studenţilor este liberă. Ziariştii sunt rugaţi să se acrediteze la serviciul de Relaţii Publice al Muzeului Naţional, cel mai târziu până la 3 mai. 

Pentru detalii – vă rugăm să vizitaţi pagina dedicată, pe site-ul Consorţiului Archaeomet.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vara)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România