Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”
Vezi Expoziția in 3D
Ne face plăcere să anunțăm lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Proiectul va fi implementat în perioada februarie – noiembrie 2024, alături de partenerii #MNIR: Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), Muzeul Judetean Teleorman (MJT), Muzeul Județean Buzău (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat (MMRS) și Unity in Values Interconfessional Association (UIV).

Pe scurt, despre proiect….

Având ca principal obiectiv valorificarea unor forme ceramice păstrate din neolitic până în prezent, cu schimbările inerente ale ornamentației și, mai mult sau mai puțin, ale formelor, proiectul își propune să scoată în evidență tandemul colecții muzeale – colecții particulare în domeniul ceramicii tradiționale, prin organizarea unor activități dedicate iubitorilor de frumos, istorie și tradiție. Avem datoria de a resuscita atenția publicului pentru o lume pe cale de dispariție, prin prezentarea unor asemenea opere de artă de factură populară, care exprimă specificul diferitelor zone etnografice și geografice.

Proiectul va fi și un prilej de dezvoltare a orizonturilor pentru tânăra generație, dar și pentru toți cei care vor simți nevoia de a aprofunda domeniul. Astfel, vor fi realizate: o serie de trei expoziții, la sediile MNIR (martie), MNȚR (aprilie), MMRS (mai), 11 ateliere cu scop educațional, va fi editat un catalog și va fi creată o serie de materiale conexe (clipuri video, tur 3D).

Participarea la activitățile educaționale ale proiectului va fi gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile, încurajând aplicarea principiilor nediscriminatorii, bazate pe incluziune, egalitate de șanse, echilibrul de gen și participarea activă.

„TRADIȚIE ÎN LUT – ÎN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”
Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.