Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

140 de ani de relații diplomatice Spania – România

Start Date
14/10/2021

Expoziţia temporară „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”

Joi, 14 septembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a României a fost inaugurată expoziţia temporară „140 de ani de relații diplomatice Spania-România” în prezența Excelenței Sale domnul Manuel Larrotcha Parada, Ambasadorul Spaniei la București și a domnului Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al muzeului.

La eveniment au participat Excelențele Lor Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic și Decanul Corpului Diplomatic și doamna Lea Stančič, Ambasador al Republicii Slovenia în România, alături de domnul Costel-Cristian Lazăr, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și doamna Mariam El- Heck, director, Direcția Europa Occidentală și Europa Centrală, Ministerul Afacerilor Externe.

Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.

Expoziția este o călătorie prin istoria legăturilor din ce în ce mai strânse dintre cele două țări și subliniază evenimentele și personajele cele mai reprezentative ale dialogului spaniol-român. Aceasta include principalele vizite de stat, precum cea făcută în Spania, în 1979, de Președintele României sau vizita în România, în 2009, a Alteţelor Lor, Principii de Asturias, astăzi monarhii Spaniei. Sunt prezentate de asemenea, cele mai importante evenimente culturale, precum Expoziția de la Barcelona din 1929 sau crearea Institutului Cervantes din București și a Institutului Cultural Român de la Madrid.

Proiectul expozițional este organizat de Ambasada Spaniei la București, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României. Valorosul material grafic care alcătuiește această expoziție, a fost pus la dispoziţie de către Ambasada României la Madrid, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din România și Arhiva Generală a Ministerului Spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării.

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.